Névtelen terv (40)
Névtelen terv (41)

FONTOS!

A balesetek elkerülése az életünkben döntő jelentőséggel bír. Ahhoz, hogy biztonságban maradjunk és ne veszélyeztessük mások jólétét, nem árt óvatosnak lennünk. Mindannyian tudjuk, milyen fontos a proaktív hozzáállás és az önálló problémamegoldó képesség, amikor egy-egy technikai hibával szembesülünk.

Azonban nagyon fontos hangsúlyozni, hogy bizonyos területeken a szakértelem elengedhetetlen, és a balesetek elkerülése érdekében néha jobb a szakemberekre bízni a munkát. Ez különösen igaz az elektromos meghibásodások esetén.

Mielőtt bármilyen ház körüli javításba belekezdene, kérem, gondolja át alaposan a következményeket. Egy rosszul sikerült fugázás, egy saját kezűleg felszerelt redőny, vagy egy festékfolt a padlón talán bosszantó, de nem jelent életveszélyt. Az elektromos munkálatok azonban egészen más kategóriába tartoznak.

Az áram nem játék. Az elektromos árammal végzett munkálatok nem csak sérülést okozhatnak, hanem halálosak is lehetnek. Nem szabad elfelejteni, hogy a villamos energia olyan erővel bír, mely az életünket is veszélyeztetheti. Az ilyen munkálatok során az elektromos sokk és tűzveszély is reális veszélyt jelent. Az otthoni szerelések során bekövetkező baleseteknek gyakran tragikus következményei vannak, és sok esetben könnyen elkerülhetők lettek volna, ha a munkát szakemberre bízzák.

A “csináld magad” mozgalom nagyszerű lehetőség arra, hogy megtanuljunk új képességeket, megtakarítsunk pénzt, és fejlesszük a problémamegoldó képességeinket. Azonban van, amikor okosabb mellőzni. Az elektromos munkák ilyenek. Ez nem jelenti azt, hogy képtelenek lennénk elsajátítani az elektromos munkákhoz szükséges ismereteket, de ez sok időt és tanulást igényel.

Végül is a legfontosabb az ön és mások biztonsága. Minden kétséget kizáróan jobb bízni a munkát szakemberekre, akik megfelelő képzésben részesültek, és rendelkeznek a szükséges tapasztalattal és eszközökkel. Tehát a balesetek elkerülése érdekében, kérem, ne próbálja meg az elektromos meghibásodásokat saját kezűleg megoldani. Óvatosan járjon el, és mindig hagyja a szakértelmet igénylő munkákat a profikra.

INTÉZKEDÉSEK